Boekhoudsoftware-vergelijken.nl Vind en vergelijk de beste bedrijfssoftware Klantbeoordeling: 9.1/10

Advies over online boekhouden

Online boekhouden betekent dat je een boekhoudprogramma gebruikt die je via je webbrowser kunt benaderen. Je bent hierdoor niet afhankelijk van een vaste computer of locatie om te kunnen boekhouden. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding en een device. Dat kan een laptop of pc zijn, maar ook met je tablet en smartphone kun je boekhouden. Omdat de software in de cloud staat, kan de aanbieder de software verbeteren zonder bij jou op bezoek te komen (vroeger kwam er een dure consultant met een floppydisk langs). Met een online boekhouding werk je dus altijd in de laatste versie van de software met de nieuwste technieken.

Vergelijk online boekhoudsoftware
Zelf boekhouden, totaaloplossing of hybride?

Kies het programma dat bij je past

Het maakt nogal verschil of je een zzp'er bent of een mkb-bedrijf met personeel runt. Zo ook voor je administratie. Dat weten de verschillende software aanbieders ook en het aanbod is daar op aangepast. Als zzp'er wil je een wat simpeler boekhoudprogramma met basisfeatures. Als mkb-bedrijf wil je een boekhoudprogramma waarmee je flexibel kunt uitbreiden.

Hoe kies ik het juiste boekhoudpakket voor zzp?
Alle zzp boekhoudprogramma's
Alle boekhoudsoftware voor mkb

Snel boekhouden met de juiste features

Gemak dient de mens en dat geldt zeker voor de nieuwste boekhoudprogramma's. De moderne boekhoudsoftware zit vol met technisch vernuft waarmee je snel kunt boekhouden. Met Universal Business Language (UBL) komt jouw factuur meteen als boeking in het boekhoudprogramma van je klant te staan (en vice versa). Met de scan & herken feature worden zelfs pdf-facturen meteen in je boekhouding gezet.

UBL ready boekhoudsoftware
Boekhouden met scan & herken

Boekhouden voor de juiste prijs

Er zijn veel verschillende boekhoudprogramma's op de markt, met uiteenlopende prijzen. Prijs is een belangrijke factor voor je keuze, maar laat het niet van doorslaggevend belang zijn. Als het programma niet goed aansluit bij je behoeften en je later moet overstappen, ben je duurder uit. Daarnaast moet een boekhoudprogramma lekker werken zodat je niet te veel tijd kwijt bent. Probeer daarom verschillende aanbieders uit voor je een definitieve keuze maakt. Je kunt alle software gratis proberen.

Vergelijk de top 3 gratis boekhoudsoftware

Digitaal of op papier?

Wil je helemaal af van de papieren rompslomp? Kies dan voor een boekhoudprogramma met een mobiele app. Je bent dan niet alleen altijd op de hoogte van je winst, maar je maakt ook meteen een foto van je bonnetje. Je uploadt de foto en hij staat meteen klaar in je boekhouding om in te boeken. Het bonnetje kun je weggooien, want de foto is opgeslagen in je boekhoudprogramma. De Belastingdienst gaat mee met de tijd en accepteert een digitale boekhouding. Het alternatief is dat je een papieren boekhouding bijhoudt met verschillende ordners.

Alle boekhoudprogramma's met een app

Beginnen met boekhouden

Online boekhoudprogramma's zijn al helemaal voor je ingericht. Je kunt dus meteen beginnen met het inboeken van inkoopfacturen, maken van verkoopfacturen en je btw-aangifte versturen. Binnen vijf minuten ben je aan de slag.

Products