Boekhoudprogramma webshop: top 5

Financiële controle voor je webshop: vind het beste boekhoudprogramma hieronder.

Webshop boekhoudsoftware: onze topkeuzes

Door de snelle opkomst van het internet is de drempel om zelf een webshop te beginnen enorm verlaagd. Het resultaat is een enorme hoeveelheid beginnende webwinkels. Ook deze webwinkels moeten een administratie bijhouden. Het beheren van de financiën van een online winkel brengt zijn eigen uitdagingen met zich mee, van het bijhouden van verkopen en uitgaven tot het beheren van voorraad en belastingen. Met het juiste boekhoudprogramma kun je deze taken stroomlijnen en betere inzichten krijgen in de financiële gezondheid van je bedrijf. 

Maar welk boekhoudpakket is nou het meest geschikt voor webshops? Hieronder vind je onze top 5 keuzes boekhoudprogramma's voor webshops. 
(Leestip: Lees ook eens onze volledige top 10 beste boekhoudprogramma's van dit moment en kijk wat bij jou past)

Inhoudsopgave

 

De beste boekhoudprogramma's voor webshops:

e-Boekhouden.nl

Eenvoudig online boekhouden, factureren en uren registreren doe je met e-Boekhouden.nl. De eerste 15 maanden van je onderneming is e-Boekhouden.nl volledig gratis! Inclusief: ondersteuning per telefoon of e-mail, handige koppelingen en veel meer. Het best beoordeeld! Maak nu een gratis account aan en ervaar het gemak van e-Boekhouden.nl.

500.000 gingen je voor
Snelle btw-aangifte
15 maanden gratis

Prijs: maandelijks €9,95
Proefperiode: 15 maanden gratis! Daarna €7,95. Wordt niet automatisch verlengd!
Reviews: 9.4/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

Ficsus.nl

Geschikt voor starters, zzp'ers, vof & MKB! Maak een gratis account aan en ervaar zelf het gemak van Ficsus online boekhouden!

Gratis en vrijblijvend
Gratis helpdesk
Belastingdienst-Link

Prijs: Gratis
Proefperiode:
Reviews: 9.5/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

DigiBTW

Online boekhouden speciaal voor zzp'ers. Het meest gebruiksvriendelijke en voordeligste systeem. Zelf boekhouden, zonder boekhouder. Zonder beperkingen, compleet met o.a. facturatie, uren, ritten en btw-aangifte. Probeer gratis.

Speciaal voor zzp'ers
Gebruiksvriendelijk
Super voordelig

Prijs: maandelijks €10,00
Proefperiode: 1 maand gratis
Reviews: 9.8/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

InformerOnline

Informer maakt sinds 1993 boekhoudsoftware voor ondernemers en accountants. InformerOnline is een innovatief boekhoudprogramma gericht op ondernemers die zelf willen boekhouden.

Meeste Top Reviews
Starters Gratis
Certified B Corp

Prijs: maandelijks €15,00
Proefperiode: 30 dagen
Reviews: 8.2/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

AFAS SB

AFAS SB is hét online boekhoudprogramma voor ondernemers. Offertes maken, factureren en je btw-aangifte doe je gewoon online. Gebruiksvriendelijk en compleet.

#1 volgens accountants
Met Scan & Herken
Probeer 1 maand gratis

Prijs: maandelijks €59,00
Proefperiode:
Reviews: 7.8/10
Bekijk reviews  Ga naar de website 

Maak je persoonlijke top 3 met de keuzehulp

Boekhoudprogramma webshop

Door de snelle opkomst van het internet is de drempel om zelf een webshop te beginnen enorm verlaagd. Het resultaat is een enorme hoeveelheid beginnende webwinkels. Ook deze webwinkels moeten een administratie bijhouden. Wat is nu voor deze groep ondernemers van belang? Waarin ondersteunt een goed boekhoudpakket? Je leest het hieronder.

Boekhoudplicht webwinkels

Meer dan eens wordt vergeten dat ook webwinkels moeten voldoen aan de administratieplicht van de Belastingsdienst. Een passend boekhoudpakket helpt je om een gedegen administratie en boekhouding webshop voor je webwinkel op te zetten.

Online transacties webshop

Een online betaalsysteem in je webshop helpt je bij het eenvoudig verwerken van de transacties. Online betaalsystemen, ook wel payment service providers (PSP) genoemd, regelen en verwerken de verkopen voor je. Door het betaalsysteem te koppelen aan je boekhoudprogramma, verschijnen de transacties direct in je boekhouding.

Opstellen van facturen en creditfacturen

Van elke verkoop moet je een rekening of factuur opstellen, zodat de transactie vastgelegd en traceerbaar is. Door een boekhoudpakket te kiezen waarin je snel facturen opstelt voldoe je aan deze boekhoudvereiste. Daarnaast is het van belang om creditfacturen op te stellen. Door de wet ‘verkoop op afstand’ heeft de koper via een webwinkel namelijk het recht op een bedenktermijn. Binnen deze termijn kan de consument zijn aankoop nog annuleren en zal de betaling geretourneerd moeten worden. Het komt nog wel eens voor dat beginnende ondernemers simpelweg de factuur verwijderen. Om je administratie accuraat te houden is het echter van belang om een creditfactuur op te stellen, zodat het gehele traject administratief correct is vastgelegd.

Boekhouding webshop: online factureren

De meeste aanbieders van boekhoudpakketten bieden de mogelijkheid tot het versturen van online facturen. Voor een webwinkel vindt deze functie aansluiting bij het karakter van een webwinkel, waar alles zich online afspeelt. Deze eigenschap kan van belang zijn bij de keuze tot het gebruik van een boekhoudpakket.

Webshop software vergelijken?

Sta je op het punt om een webshop te beginnen? Dan is passende webshop software essentieel. Kijk in dit overzicht en vind zo de webshopsoftware die het beste bij jou past. Ben je benieuwd naar de beste psp's voor jouw webshop? Bekijk de top 5 met beste online payment service providers.

Relevante artikelen

csaba-balazs-603574-unsplash.jpg
11 januari 2024

Wat zijn de beste boekhouding apps voor de BTW-aangifte?

Boekhouding

Wat zijn de beste boekhouding apps voor de BTW-aangifte? Hier vind je de vijf administratie apps waarmee je eenvoudig en snel BTW-aangifte doet.

Lees meer 
8 januari 2024

5 handige declaratie apps voor je onkosten

DeclaratiesBoekhouding
30 september 2023

Administratie bijhouden als zzp'er?

AdministratieBoekhouding
26 september 2023

Boekhouding uitbesteden of zelf doen?

Boekhouding
16 december 2022

Alles over de BTW-aangifte doen

BelastingAdministratieBoekhouding
8 december 2022

Factuurverwerking: tips & tricks voor volledige automatisering

AdministratieFacturatieBoekhouding
Products