Boekhoudsoftware-vergelijken.nl Vind en vergelijk de beste bedrijfssoftware Klantbeoordeling: 9.1/10

Flexibel werken met je boekhouding

We kunnen overal en altijd werken. En dankzij de cloud kunnen we nu ook altijd en overal boekhouden. Hallelujah! Want als ondernemer ben je veel onderweg en is eigenlijk geen week hetzelfde. Toch wil je graag dat je boekhouding in orde en je inzicht hebt in de prestatie van je bedrijf. Een online boekhoudprogramma is uitermate geschikt. Hoe ga je dit nou efficient inzetten?

Maak een foto van ieder bonnetje

Bonnetjes… Er zijn veel plekken waar je ze kunt bewaren: in je portomonnee, op een stapeltje, in je handtas en ga zo maar door. Dat zijn dus ook veel plekken waar je ze kwijt kunt raken. Gelukkig heeft nu bijna iedereen een smartphone in de zak waarmee je meteen een foto van het bonnetje kunt maken. Dan kan het papier meteen de prullenbak in en heb jij altijd een bewijsje. In ieder boekhoudprogramma kun je een bestand uploaden en deze vervolgens weergeven, dus ook de foto's van je bonnetje. Daarnaast komen er steeds meer boekhoudprogramma's met een app die de bonnetjes (mits gefotografeerd) direct voor je klaar zetten om in te boeken. Daarna is het alleen nog de gegevens 1 keer in de week over kloppen.

Koppel je zakelijke bankrekening

Als een winkel hebt ligt het misschien anders, maar voor alle andere ondernemers: doe zakelijk niets met contant geld! Een kas laat geen papierspoor na en een papierspoor is je vriend als het gaat om efficient boekhouden. Door alles met je zakelijk pin te betalen over te maken van je zakelijk rekening heb je de betalingen feitelijk al geregistreerd. Laat je ook door alle klanten op je zakelijke rekening betalen en je bent zo klaar met boekhouden. Veel rekeningen kun je namelijk direct aan een betaling koppelen. Weet je al tijd hoe je er financieel voor staat.

Kies een vast moment om te boekhouden

Het zal je misschien ook niet vaak meer overkomen dat je zonder laptop of tablet op pad bent. Doordat je online boekhouding in de cloud beschikbaar is kun je op ieder device makkelijk online boekhouden. Je hoeft dus niet thuis te zijn om te boekhouden. Het hoeft dus niet eens zondagochtend te zijn om te boekhouden!

Populaire software

Rating:
Reviews: te weinig reviews
Boekhouden
Rating:
Reviews: 434
Boekhouden
Rating:
Reviews: 5
Boekhouden
Anne Hoekman - Online marketeer
Geschreven door:
Anne Hoekman
Online marketeer

Anne is online marketeer bij Appwiki. Ze zorgt ervoor dat onze websites van de juiste informatie zijn voorzien en up to date zijn. Naast haar werk studeert Anne communicatie- en informatiewetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Verder is ze gek op sporten en reizen. Heb je vragen? Stuur dan een mailtje naar anne@appwiki.nl!

Anne Hoekman - Online marketeer
Anne Hoekman
Online marketeer

Leestijd 5 minuten

Up-to-date blijven?

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de nieuwste business apps!

  • Uitschrijven voor de nieuwsbrief is altijd weer mogelijk.

Verder lezen


jaarafsluiting-tips-experts.png

De beste jaarafsluiting tips van 4 boekhouding experts

De beste tips voor een goede jaarafsluiting van je boekhouding. Vier experts aan het woord, die jou op...

Iris Kluin - Online marketeer
Iris Kluin
Online marketeer
boekhouden_tijdbesparen(1).png

Hoe je van je boekhouding een genietmoment kunt maken

Tijd is geld en dat geldt zeker voor jou als ondernemer. Tijd is kostbaar en je kunt jouw tijd maar één...

Anne Hoekman - Online marketeer
Anne Hoekman
Online marketeer
boekhoudsoftware-selectie.png

Hoe kies ik in 7 stappen de boekhoudsoftware die bij me past?

Welke boekhoudsoftware past het best bij mij? Een stappenplan Of je nou net bent begonnen of al jaren...

Steven Houkes - Webredacteur
Steven Houkes
Webredacteur
Products