Boekhoudsoftware-vergelijken.nl Vind en vergelijk de beste bedrijfssoftware Klantbeoordeling: 9.1/10
boekhouden_tijdbesparen(1).png

How to: genieten van je boekhouding

Tijd is geld en dat geldt zeker voor jou als ondernemer. Tijd is kostbaar en je kunt jouw tijd maar één keer aan iets besteden. Voor ondernemers is het dus belangrijk om je werktijd zo efficiënt mogelijk in te delen. Maar hoe doe je dat? Je bent als ondernemer gauw veel tijd kwijt aan de boekhouding. Voor je het weet ben je in een maand al meer dan drie dagen kwijt aan het rubriceren van alle inkomsten en uitgaven. Gelukkig kun je de boekhouding veel sneller doen! Lees snel verder om erachter te komen hoe je vier dagen per maand wint door slimmer te boekhouden. Zo ga je bijna genieten van je boekhouding.

Genietmoment 1: Online boekhoudprogramma

Om maar gelijk met het grootste genietmoment te beginnen: gebruik online boekhoudsoftware. Online boekhoudprogramma's vragen misschien een kleine investering, maar de software is de investering meer dan waard. Je hebt zelf geen boekhoudkennis nodig, het programma wijst voor zich. Hierdoor bespaar je jezelf een hoop tijd en ergernis. Boekhouden wordt al bijna leuk. Je maakt al gebruik van een online boekhoudprogramma vanaf een paar tientjes per maand en dit heb je snel weer terugverdiend. Tegenwoordig bieden de meeste leveranciers van boekhoudsoftware de mogelijkheid om de software aan je zakelijke rekening te koppelen. De koppeling heeft als groot voordeel dat de bankafschriften automatisch in de boekhouding worden overgenomen. Dit bespaart je tijd want je hoeft de afschriften niet over te nemen in de boekhouding.

Online boekhoudsoftware
Met boekhoudsoftware kun je eenvoudig en snel de boekhouding bijhouden

Genietmoment 2: BTW-aangifte elektronisch

Vind jij de BTW-aangifte ook zo'n tijdrovend klusje? Tegenwoordig kun je met diverse boekhoudprogramma's elektronisch de BTW-aangifte indienen. Er is bij een hoop programma's zelfs een verzendknop naar de Belastingdienst. Het enige dat je hoeft te doen is de BTW-aangifte te verzenden via de verzendknop naar de Belastingdienst. Hoe uitgebreider de boekhoudsoftware, des te meer tijd je bespaart.

Boekhoudsoftware met elektronische BTW-aangifte

Rating:
Reviews: 434
Boekhouden
Rating:
Reviews: 79
Boekhouden
Rating:
Reviews: 67
Boekhouden

Genietmoment 3: Mobiel boekhouden

De meeste boekhoudprogramma's bieden tegenwoordig ook een mobiele app aan. Zo kun je als ondernemer overal waar je bent, elke seconde die je over hebt benutten. Als je even een paar minuten tussen twee afspraken in hebt, kun je via de app een bonnetje indienen van het kopje koffie dat je op het station hebt gehaald. Met je smartphone maak je eenvoudig een foto en die zet je direct in het online boekhoudprogramma. Wanneer je op kantoor komt kun je direct door met je werk want je boekhouding is altijd up-to-date.

Boekhouding app
Snel de BTW-aangifte indienen met boekhoudsoftware met een mobiele app

Genietmoment 4: No hands accounting

Boekhoudsoftware wordt steeds slimmer en dat blijkt wel uit de nieuwste functies: hands on accounting. De hands on accounting functie herkent terugkerende facturen en koppelt deze aan bekende klantgegevens. Zo hoef je nooit twee keer dezelfde gegevens in te vullen. Het boekhoudprogramma scant je zakelijke rekening en geeft suggesties waarop je een afschrijving kunt inboeken. Op den duur hoef je alleen nog maar de suggesties goed te keuren. Kan het nog eenvoudiger?

Genietmoment 5: Integreer software

Je kunt nog meer tijd besparen door de verschillende bedrijfssoftware aan elkaar te koppelen. Wanneer je bijvoorbeeld gebruikmaakt van webshopsoftware, CRM-systeem of factuursoftware kun je deze eenvoudig aan de boekhoudsoftware koppelen. Een koppeling tussen webwinkelsoftware en boekhoudsoftware zorgt er bijvoorbeeld voor dat betalingen automatisch worden verwerkt.

Populaire software

Rating:
Reviews: 434
Boekhouden
Rating:
Reviews: 79
Boekhouden
Rating:
Reviews: 67
Boekhouden
Anne Hoekman - Online marketeer
Geschreven door:
Anne Hoekman
Online marketeer

Anne is online marketeer bij Appwiki. Ze zorgt ervoor dat onze websites van de juiste informatie zijn voorzien en up to date zijn. Naast haar werk studeert Anne communicatie- en informatiewetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Verder is ze gek op sporten en reizen. Heb je vragen? Stuur dan een mailtje naar anne@appwiki.nl!

Anne Hoekman - Online marketeer
Anne Hoekman
Online marketeer

Leestijd 5 minuten

Up-to-date blijven?

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de nieuwste business apps!

  • Uitschrijven voor de nieuwsbrief is altijd weer mogelijk.

Verder lezen


jaarafsluiting-tips-experts.png

De beste jaarafsluiting tips van 4 boekhouding experts

De beste tips voor een goede jaarafsluiting van je boekhouding. Vier experts aan het woord, die jou op...

Iris Kluin - Online marketeer
Iris Kluin
Online marketeer
boekhoudsoftware-selectie.png

Hoe kies ik in 7 stappen de boekhoudsoftware die bij me past?

Welke boekhoudsoftware past het best bij mij? Een stappenplan Of je nou net bent begonnen of al jaren...

Steven Houkes - Webredacteur
Steven Houkes
Webredacteur
nieuwe-features_april.png

Boekhoudsoftware features van de maand: april

Wat zijn de nieuwe boekhoudprogramma features van april? De digitale wereld staat nooit stil. Sterker...

Steven Houkes - Webredacteur
Steven Houkes
Webredacteur
Products