Boekhoudsoftware-vergelijken.nl Vind en vergelijk de beste bedrijfssoftware Klantbeoordeling: 9.1/10
compleet-ontzorgt-boekhouden.png

Waarom de totaaloplossing jou helemaal ontzorgt

Bij veel ondernemers zal de term totaaloplossing nog niet bekend zijn. Dat is zonde, want met een totaaloplossing hoef je niet meer zelf de boekhouding te doen en misschien ben je hier wel net naar op zoek. De softwareleverancier heeft namelijk professionals in dienst die de boekhouding van je overnemen. Dat geeft jou meer tijd om je volledig te storten op je onderneming. Maar, er zijn nog meer voordelen. In dit artikel zet ik de voordelen van een overstap naar een totaaloplossing op een rij.

Bespaart tijd: meer tijd voor jezelf

Zoals gezegd kun je je online boekhouding volledig overhevelen naar de professionals van de totaaloplossing. Zij doen ook de belastingaangiftes voor je en nemen indien gewenst de jaarcijfers van je onderneming met je door tijdens een jaarlijkse bespreking. Omdat jij je boekhouding en belastingaangiftes niet meer zelf hoeft te doen bespaar je veel tijd. Kostbare tijd, die je beter in de onderneming kunt steken. Of, ook heel belangrijk, tijd die je kunt spenderen aan je vrienden en familie, ontspanning of hobby's.

Minder kans op boetes van de Belastingdienst

Omdat bij de aanbieders van de totaaloplossing ervaren boekhouders werken hoef je je nooit meer zorgen te maken of je nog wel op de hoogte bent van de laatste fiscale wet- en regelgeving. Wanneer het einde van het jaar in zicht komt, dan vraagt de boekhouder je nog eens of je alle facturen en bonnetjes wel hebt opgestuurd. Omdat de boekhouder kennis van zaken heeft en bovenop eventuele fiscale veranderingen zit is de kans kleiner dat er fouten worden gemaakt bij de aangifte dan wanneer je zelf aangifte doet. Dat betekent ook weer minder zorgen over eventuele nare naheffingen of boetes van de Belastingdienst.

Omdat jij je boekhouding niet meer zelf hoeft te doen bespaar je veel tijd

Meer kans op belastingvoordeel

Het werkt zelfs zo dat het je belastingvoordeel op kan leveren. Omdat de boekhouders en accountants de belastingregels op hun duimpje kennen, kunnen ze leuke voordeeltjes halen uit je belastingaangifte. Zo worden fiscale kansen maximaal benut en betaal je nooit onnodig te veel belasting.

Omdat de boekhouders en accountants de belastingregels als hun broekzak kennen, kunnen ze leuke voordeeltjes halen uit je belastingaangifte

Altijd realtime inzicht in boekhouding

De meeste ondernemers kiezen voor een totaaloplossing, zodat ze geen omkijken meer hebben naar hun boekhouding. Maar mocht je graag op de hoogte willen blijven van de stand van zaken van je boekhouding, dan is er de mogelijkheid om altijd en overal je boekhouding realtime in te zien.

Nadat je jouw bonnen en facturen digitaal, bijvoorbeeld via de smartphone, hebt verstuurd, verwerkt de aanbieder jouw cijfers en zijn deze binnen 48 uur terug te vinden in je persoonlijke dashboard. Dit dashboard laat in één oogopslag zien hoe je er financieel voor staat. Hoeveel geld gaat er uit, en komt er nog binnen deze maand? Alles is terug te vinden. En dankzij een bankkoppeling kun je altijd de meeste actuele stand van zaken zien. Je weet precies welke debiteuren nog moeten betalen. Zo heb je een glashelder financieel plaatje en grip op je onderneming.

digitale-schoenendoos-app

Professioneel en persoonlijk advies

Wanneer je met een totaaloplossing begint, gaat dit in overleg met de aanbieder van je totaaloplossing. Je maakt samen een inschatting hoeveel facturen je per maand verwacht te versturen. Op basis hiervan kies je een pakket uit. Mocht je meer of minder facturen versturen dan er vooraf is ingeschat, dan is er altijd de mogelijkheid om het abonnement aan te passen.

Mocht je graag op de hoogte willen blijven van de stand van zaken van je boekhouding, dan is er de mogelijkheid om altijd en overal je boekhouding realtime in te zien

Ook wanneer je vragen hebt over de toekomst van je onderneming of eventuele verandering biedt de totaaloplossing uitkomst. Wil je bijvoorbeeld een BV oprichten of wil je een nieuwe bedrijfsauto aanschaffen en heb je vragen over de bijtelling of het fiscaal vriendelijk investeren? Dan kun je terecht bij de adviseurs van de aanbieders van de totaaloplossing. Omdat deze adviseurs een jarenlange ervaring hebben, kunnen ze je helpen met financieel advies, fiscaal advies, juridisch advies, P&O-advies en zelfs met subsidieadvies.

Adviseurs als sparringspartner

Ook bij complexere vraagstukken kun je terecht bij deze adviseurs. Wanneer je bedrijf bijvoorbeeld een andere BV wil overnemen, of wanneer je van rechtspersoon wil veranderen kunnen ze je bijstaan. Hoewel deze dienst niet inbegrepen is in het abonnement, kan het je veel geld opleveren. "Omdat je klant bent bij de totaaloplossingsaanbieder kennen de adviseurs je bedrijf en boekhouding goed, en kunnen je dus persoonlijk en waardevol advies geven", zegt Martin Loman van Acconline.nl.

Ook bij complexere vraagstukken kun je terecht bij de adviseurs

Goedkope koppeling met andere software

Wil je graag dat de rekeningen die worden betaald met kassa software ook automatisch laten verwerken in je boekhouding? Dan kun je de kassa software koppelen met de software van de totaaloplossing. Dit scheelt weer handmatig overtypen van kassabonnen, artikelen, kastellingen en relaties in je administratie. Alles wordt automatisch afgehandeld. Dit zorgt ervoor dat fouten worden voorkomen en je administratie altijd up-to-date is. Wanneer er nog geen koppeling is met jouw kassa software, dan onderzoeken ze voor jou de mogelijkheden om een koppeling alsnog tot stand te brengen.

Totaaloplossing ontzorgt

Kortom, wanneer je kiest voor een totaaloplossing word je compleet ontzorgd op het gebied van boekhouden. Zo heb je meer tijd voor jezelf en geen gedoe met bijvoorbeeld de nieuwste BTW-regels. Je kunt altijd bellen met de servicedesk, die je ook kunnen helpen met specifieke vragen. Bij de aanbieders van de totaaloplossing zitten de adviseurs namelijk om de hoek.

Waar je ook bent, je kunt al je facturen en bonnetjes altijd doorsturen. Na een zakenlunch bijvoorbeeld kun je meteen het bonnetje inscannen en verzenden. Verder word je proactief op de hoogte gehouden van nieuwe ontwikkelingen. Komt het einde van het jaar in zicht, dan word je gealarmeerd: zijn alle bonnetjes ingeleverd voor de jaarrekening en de belastingaangifte? Een complete ontzorging dus.

 

Populaire software

Rating:
Reviews: te weinig reviews
Boekhouden
Rating:
Reviews: 434
Boekhouden
Rating:
Reviews: 5
Boekhouden
Steven Houkes - Webredacteur
Geschreven door:
Steven Houkes
Webredacteur

Steven is als online redacteur degene die de content van de websites creëert en waarborgt en in zijn blogs je wegwijs maakt in de materie van allerhande software. Hij heeft veel ervaring opgedaan als webredacteur bij RTV Noord en past deze journalistieke kennis toe bij het schrijven van zijn blogs. In zijn vrije tijd doet hij aan voetbal, wielrennen (alleen bij mooi weer) en koken. Heb je vragen? Mail gerust naar steven@appwiki.nl.

Steven Houkes - Webredacteur
Steven Houkes
Webredacteur

Leestijd 5 minuten

Up-to-date blijven?

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de nieuwste business apps!

  • Uitschrijven voor de nieuwsbrief is altijd weer mogelijk.

Verder lezen


jaarafsluiting-tips-experts.png

De beste jaarafsluiting tips van 4 boekhouding experts

De beste tips voor een goede jaarafsluiting van je boekhouding. Vier experts aan het woord, die jou op...

Iris Kluin - Online marketeer
Iris Kluin
Online marketeer
boekhouden_tijdbesparen(1).png

Hoe je van je boekhouding een genietmoment kunt maken

Tijd is geld en dat geldt zeker voor jou als ondernemer. Tijd is kostbaar en je kunt jouw tijd maar één...

Anne Hoekman - Online marketeer
Anne Hoekman
Online marketeer
boekhoudsoftware-selectie.png

Hoe kies ik in 7 stappen de boekhoudsoftware die bij me past?

Welke boekhoudsoftware past het best bij mij? Een stappenplan Of je nou net bent begonnen of al jaren...

Steven Houkes - Webredacteur
Steven Houkes
Webredacteur
Products